Duncan Laurence – Arcade

Duncan Laurence – Arcade

Duncan Laurence, artiestennaam van Duncan de Moor, is een Nederlandse singer-songwriter. Hij kreeg in Nederland bekendheid door zijn deelname aan het vijfde seizoen van het televisieprogramma The Voice of Holland, waar hij de halve finale bereikte. In 2019 won hij het Eurovisiesongfestival met het door hemzelf geschreven en gecomponeerde nummer Arcade.

In januari 2019 werd bekendgemaakt dat De Moor, inmiddels opererend onder het pseudoniem Duncan Laurence, namens Nederland ging deelnemen aan het Eurovisiesongfestival 2019. Hij was met het door hemzelf geschreven en gecomponeerde lied Arcade bij de selectiecommissie voorgedragen door Ilse DeLange, met wie hij na zijn deelname aan The Voice of Holland contact had gehouden. Op 7 maart werd Arcade gepresenteerd in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Hoewel er aanvankelijk enige kritiek was dat de selectiecommissie een relatief onbekende zanger naar het songfestival stuurde, verstomde dit al snel toen bleek dat hij bij bookmakers favoriet bleek te zijn voor de overwinning.

Op 18 mei 2019 won Laurence in Tel Aviv het Eurovisiesongfestival. Van de vakjury kreeg hij de derde plaats toebedeeld, bij de stemmen van de televoting kwam hij op een tweede plaats, genoeg om het songfestival voor ItaliĆ« (tweede) en Rusland (derde) te winnen. Het nummer werd de zondag na zijn winst ruim 1,24 miljoen keer binnen Nederland gestreamd. Hiermee verbrak hij het Nederlandse Spotify-record door het vaakst gestreamd te zijn binnen 24 uur. Laurence werd de vijfde Nederlandse winnaar van het Eurovisiesongfestival. Het was voor het eerst sinds 1975 dat Nederland weer won.

Bron: Wikipedia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X