The Turtles – Happy Together

The Turtles – Happy Together

The Turtles was een popgroep uit Los Angeles (Californië) in de jaren 60 van de 20e eeuw. Ze zijn het bekendst van hun single ‘Happy Together’

Nadat ze het nummer acht maanden lang live hebben gespeeld, besluiten The Turtles het bij de fans populaire ‘Happy Together’, geschreven door Garry Bonner en Alan Gordon, op te nemen in de studio. Hun lijflied en grootste succes, zou later blijken. Het stoot The Beatles (met hun single Penny Lane) van de nummer 1-positie en staat daarna zelf drie weken op de hoogste notering in de Amerikaanse hitlijsten van 1967. Het album met dezelfde naam wordt uitgebracht in april en komt tot nummer 25 in de hitlijst.

Onder de indruk van het werk dat Douglas voor de band heeft verricht, vraagt Monkee Michael Nesmith hem na een Turtles-show om de nieuwe producer van The Monkees te worden. Douglas accepteert het aanbod, en verlaat The Turtles, hij wordt vervangen door bassist/zanger Jim Pons.

1967 wordt het meest succesvolle jaar voor The Turtles’, met nog een nummer wederom geschreven door het duo Bonner en Gordon, ‘She’d Rather Be With Me’, wat in de lente nummer 3 bereikt in de US hitlijsten. Met de verdere top-15 singles, ‘You Know What I Mean’, en ‘She’s My Girl’, geven The Turtles aan een nieuwe psychedelische muzikale koers te gaan varen; hun muziekgenre wordt ook wel geschaard onder de sunshine pop. Het verzamelalbum Golden Hits wordt later in dat jaar uitgebracht en behaalt de top 10.

Nadat de band stopte, in de jaren 70, gingen de twee hoofdbandleden, Howard Kaylan en Mark Volman, door als Flo and Eddie en zongen nog samen met Frank Zappa.

Bron: Wikipedia

Comments are closed.